Nordfyns Højskole har igennem flere år samarbejdet med Mutter & Mus.

Udgangspunktet har været et samarbejde med kinesiske børnehavepædagoger og -ledere, hvor vi tolker H C Andersens eventyr i forhold til en fremtidspædagogik, der er baseret på leg, story-telling, fantasi og alle former for æstetiske læreprocesser.

Lisa Vans store kostume-samling og erfaring med at skabe læreprocesser baseret på eventyr, kostumer, fantasirejser og rollespil har været en vigtig rød tråd i disse kurser. Hun formår at facilitere læreprocesser, hvor kursisterne sætter sig selv i scene og lader fantasien bære dem ud i nye lærings- og erkendelsesprocesser. Kombinationen af kostumer, drama og fantasi har givet de kinesiske kursister nye konkrete og kropslige forståelser af læring, samarbejde og udvikling af sociale fællesskaber.

Lisa Van formår således at undervise på engelsk med nærvær, indlevelse og engagement samtidigt med, at kursisterne gennem humor og involvering  opnår nye erkendelser.

Mogens Godballe, forstander, Nordfyns Højskole

Tom Pedersen UCL

Tom Pedersen, Koordinator eksternt samarbejde, Pædagoguddannelsen i Odense/Svendborg

Pædagoguddannelsen i Odense/Svendborg (University College Lillebælt) har gennem flere år haft, og har stadig et meget positivt samarbejde med Mutter & Mus.

Samarbejdet har koncentreret sig om at Lisa har stillet meget relevante udfordringer til studerende, om anvendelsen af kostumerne fra Mutter & Mus i forhold til pædagogisk arbejde.

Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Lisa, som med kostumerne fra Mutter & Mus åbent, nysgerrigt, interesseret og fuld af idéer, bidrager til anvendelse og udvikling af æstetiske læreprocesser i det pædagogiske arbejde.

De studerende profiterer fagligt af samarbejdet med Mutter & Mus og de institutioner der er involveret.

“Børnene i Bjørnemosen elsker teater og udklædning og vi har gennem det sidste år haft et fantastisk samarbejde med mutter & mus, som har medvirket og inspireret til udviklingen af børnehusets kreative udfoldelser.
Flere af børnene har udviklet nye sociale relationer på tværs af både alder og stuer gennem forskellige udklædningslege og teateropførelser.At optræde foran sine kammerater er med til at styrke børnenes selvtillid og tro på sig selv i forhold til at vise nye sider af sig selv og stå frem på en scene.Mutter & Mus´ fantastiske kostumer hjælper børnene til hurtigt at sætte billeder på fortællingerne, så de fremstår letforståelige og spændende.”

Børnehuset Bjørnemosen

Kenneth Wiese Nygaard, daglig leder, Børnehuset Bjørnemosen, Odense – februar 2013

Pædagog Jytte Christiansen, Skt. Klemens Private Børnehave.
Kontakt gerne Jytte Christiansen og hør om erfaringer med brug af kostumerne. Telefon: 6615 0187.

”Vi har i en årrække brugt og testet kostumerne fra mutter&mus og de fungerer rigtig godt; kvaliteten er i top og det er nemt for børnene at få på. Vi vil gerne anbefale mutter&mus til andre institutioner.”

”At mutter&mus bruger det naturlige i farvernes kvaliteter er dejligt og giver et godt fundament for at skabe glæde i legen.”

Karin Bonde, farveekspert, specialist i indretning af daginstitutioner, Base it