Lisa Hagen Van, ejer af mutter & mus

Lisa Hagen Van, ejer af mutter & mus

Det startede for sjov

Jeg syede i 2002 forskellige kostumer, bl.a. kongekroner og –kapper, til Skt. Klemens Børnehave, hvor mine børn gik. Det var rigtig sjovt at udvikle dem, og de blev brugt flittigt i børnehaven.

Af nysgerrighed besøgte jeg børnehaven i 2009 for at høre, hvordan det var gået med kostumerne. Jeg blev meget positivt overrasket over, at høre de stadig bliver brugt den dag i dag. Guldet var lidt slidt, men kostumerne så stadig fine ud – efter flittigt at være brugt gennem årene!

Samarbejde med børnehave

Det motiverede mig til at udvikle nye kostumer, og jeg etablerede et fint og konstruktivt samarbejde med Jytte Christiansen fra Skt. Klemens Private Børnehave – Kernestuen, hvor mine børn også selv har gået, om at få afprøvet og testet mine ideer.

Det blev starten på mutter&mus. Navnet opstod fordi min datter, som inspirerer mig meget, dengang sagde:”det skal hedde noget med mor og datter” – og hun er jo min mus, så resten af navnet gav sig selv.

I december 2011 havde jeg fået mange positive tilkendegivelser fra forskellige børnehaver, hvor jeg testede konceptet af. Jeg besluttede derfor at få kostumerne produceret på en systue, så institutioner kunne få mulighed for at købe dem.

Samarbejde med LEIKA og showroom

I slutningen af 2013 indgik LEIKA og jeg en aftale om at de skulle forhandle mutter & mus kostumer, som kan ses i deres nye katalog 2014/15 og på LEIKA’s hjemmeside.  Nu måtte der være plads til at leje et skrivebord i et kontor og få et showroom –  komme væk fra kælderen. Så besøg mig i mit showroom, Bangs Boder 28-30 i Odense (lige overfor Lotzes have), hvor man kan se og prøve kostumerne.

Det som startede for sjov, har udviklet sig til et seriøst projekt med et spændende og givtigt samarbejde med børnehave og pædagoguddannelsen. Nu er det ikke blot kostumer til leg, men også kostumer der fungerer som pædagogisk redskab. Det er stadig rigtig sjov og giver også rigtig god mening.